Venyige Tanya - Orgovány (Bács-Kiskun)

Weboldal: venyige-tanya.hu/
Cím: 6077 Orgovány,Felsőjárás Tanya 225.
Telefon: 06-20/3441964
Email: venyigetanya@t-online.hu
A Kiskunság szívében, Orgoványon, a puszta közepén található a Venyige tanya. Tradicionális alföldi tanya a szó hagyományos értelmében, hiszen mezőgazdasággal foglalkozunk. A tanyához 25 ha terület tartozik melyen szőlő, gyümölcs ültetvények és szántóföld van. A termékek egy részét feldolgozzuk (bor, pálinka, lekvár) a többit értékesítjük.

A tanyaépületek eredeti stílusukban felújítottak a mai kor igényeihez kialakított belső térrel. Az udvar, amely édesapám remekműve, valódi őspark, kellemes kikapcsolódást nyújt a pihenni és a csendre vágyóknak.

A tanyát jelenleg a család 4. generációja működteti. Célunk az így kialakult hagyományok megőrzése és továbbadása.

Szállás:

Két különálló nádtetős épület, az épületek elosztása a hagyományokat tükrözi, középen konyha-étkező, jobbra – balra 1-1 szoba mindkettőnek saját fürdőszobája van. Stílusában igyekeztünk régi hangulatot varázsolni. A berendezés során a modernebb ágyak mellé szép régi szekrények, asztalok kerültek, kiegészítésként korhű dekorációkat használtunk. Épületeink télen is lakhatóak.

Tornácos ház:

25m2 szoba cserépkályhával (4ágy + 2 pótágy), 12 m2 szoba 4 ágy, középen étkező-konyha és két db fürdőszoba tusolóval WC-vel.

Zöld ház:

25m2 szoba cserépkályhával (4ágy + 2 pótágy), 12 m2 szoba 4 ágy, középen étkező-konyha és két db fürdőszoba tusolóval WC-vel. A zöld házban külön bejárattal kialakítottunk egy 35 fő befogadására alkalmas termet teljesen felszerelt konyhával, mely igény esetén a vendégek rendelkezésére áll. Leginkább rendezvényekre lebonyolítására használjuk. Önellátással érkező családok esetén a terem közös étkezésre, főzésre is használható.

Fedett szín:

Közkedvelt rendezvény helyszín. Tartottunk itt már esküvőt, keresztelőt, szülinapi bulit, iskolai családi napot, mindennemű baráti vacsorát, bulit zenével és anélkül. Sajnos hideg ellen nem véd, de eső ellen kiváló!

Borospince:Nagy büszkeségünk ez a helyiség, sok finom könnyű alföldi nedűvel.

Rendezvények:
Családi nap iskolásoknak, óvodásoknak
Családi rendezvények (születésnap, névnap, keresztelő, ballagás)
Osztálytalálkozó
Csapatépítő tréningek
Tejfakasztó buli
Legénybúcsú
Baráti hosszúhétvégék